Steunkousen review van Butik21

De resultaten van de steunkousen test van Butik21.

Een geheugensteuntje nodig? Zie mijn vorige blog met de vooraankondiging: sonstyle gaat de steunkousen van butik21 testen.

Welke kousen had ik ook alweer getest?
Als eerste de kniekous Nachthemel:

Verkrijgbaar in de maten:
37-39 Enkelomtrek: 19-22 cm Kuitomtrek: 29-37 cm
40-42 Enkelomtrek: 20-24 cm Kuitomtrek: 33-40 cm
Prijs: € 17,95

Leuk zijn ze hè, je verwacht toch niet dat dit steunkousen zijn!

Maar nu kunnen ze er leuk uit zien, het gaat erom of ze hun werk ook goed doen.
En dat doen ze zeker.
Ze zijn door mij getest bij wandelen, sporten maar ook bij een langere tijd zitten.

Waar heb ik op gelet?

Wel lastig hoor omdat ik ze in principe niet nodig heb.
Toch maakt dat niet uit omdat je ze ten eerste preventief kunt dragen. Ter voorkoming van spataderen bijvoorbeeld maar ook tegen vermoeide benen en voeten. En zeker als je lang moet zitten of juist staan is het aan te raden om ze te dragen. En ik voelde dat ze werkten. In het begin ging een ader(?) wat mekkeren maar dat ging na een half uur over. Heb ik ze dan toch nodig?

De kousen bleven goed in model ook na een paar keer wassen. En heel belangrijk: De rand aan de bovenkant knellen niet in je vlees maar blijven wel goed zitten!

En ten tweede de pantykousen, ik weet het, de meesten vinden dit niet echt sexy maar ik vind ze fijn bij koudere dagen in de zomer. Ik draag ze dan bij een Capri broek of een enkelbroek.

Verkrijgbaar in de maten:
36-37 Enkelomtrek: 19-21 cm Kuitomtrek: 30-34 cm
38-39 Enkelomtrek: 20-23 cm Kuitomtrek: 32-37 cm
40-41 Enkelomtrek: 22-25 cm Kuitomtrek: 35-40 cm
42-43 Enkelomtrek: 25-28 cm Kuitomtrek: 37-43 cm
Prijs: € 18,95

De pantykousen zijn mooi van kleur, structuur en niet te dik.

De kanten rand vind ik erg mooi en luxe staan. Ze knellen niet en door de siliconen rand blijven ze goed zitten.
In mijn proefperiode zijn ze mooi gebleven, zonder halen of ladders en ik heb ze ook zonder problemen de wasmachine ingegooid. Al is een handwasje beter, of in een waszakje de machine in zoals wordt aangeraden, maar daar ben ik te lui voor :-).

Het was voor mij leerzaam én verassend om dit blog te schrijven. Ook hoop ik dat ik mijn steentje heb bijgedragen om de steunkous af te kloppen van het stoffige imago. Er zijn wel degelijk goede en modieuze steunkousen op de markt. Butik21 is hier het bewijs van!

Veel liefs,
Sonja X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *